Tässä blogissa pääset seuraamaan Raita-tollerin kasvua pennusta isoksi koiraksi ja toivon mukaan myös harrastuskoiraksi.

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Pentutreffejä, Ruotsin jälkivalio ja rallytokoa

Taas kuulumisia hieman pidemmältä aikaväliltä. Luvassa pitkä pätkä, toivottavasti jaksatte lukea.

7.10.2017 kokoonnuimme Ruotsinpyhtäälle meidän mökille pitämään Musamäkeläisten ekoja pentutreffejä. Ilahduttavasti melkein kaikki (6/7) pentua pääsi paikan päälle. Kaikkia muita paikalla olleita olin nähnyt jo aiemmin, mutta Lumin näin ekaa kertaa nyt meiltä lähdön jälkeen. Lumi on tytöistä isoin ja ehdottomasti myös parhaimmassa turkissa :-)

Aamu aloiteltiin aamupalalla ja mahtavan kouluttajamme Heidi Vuorian (kennel Kuparikarin) teoriaosuudella. Samalla Heidi kyseli koirista että mitä niiden kanssa on tehty.

Aamupalan jälkeen tehtiin pihalla kontaktiharjoituksia, treenattiin ihan vaan passiivisena olemista (siinä on vielä osalla vähän treenattavaa), pillipysäytyksen alkeita ja luoksetuloa.



Sen jälkeen siirryimme metsään ja jokainen sai yksitellen koulutusta. Aiheina mm. Ylösottoharjoitukset sekä muistipaikkojen ja haun rakentaminen nuorille koirille. Päivä vierähti treeneissä supernopeasti, ja treenit olivat aivan superantoisat! Heidillä on niin vankka kokemus kouluttamisesta ja valtavasti tietotaitoa, että jokainen sai jotakin kotiinviemistä ja pähkäiltävää tulevia treenejä ajatellen.

Lopuksi treenien jälkeen teimme pienen lenkin koirien kanssa ja palasimme mökille nauttimaan jauhelihasopasta ja jälkkärinä meillä oli jos jonkinlaisia herkkuja. Alustavasti seuraavat pentutreffit sovittiin seuraavaksi kevääksi.

Kuviakin treffeiltä saatiin runsaasti, sillä meillä oli mukana hovikuvaajamme Petri Hiironen/koirakuvaus.fi












Muutama viikko pentutreffien jälkeen suuntasimme Raidan kanssa Ruotsiin sillä olin sopinut sinne meille muutaman MEJÄ-kokeen. Mukava yllätys oli että kokeen järjesti meille eräs tollerikasvattaja-tuomari Kolmårdenissa. Laivamatkat meni Raidalta ihan rutiinilla, se on niin helppo matkakumppani. Lähdimme pe iltalaivalla Ruotsiin ja takaisin lähdimme su iltalaivalla. Välissä yövyimme yhden yön Nyköpingissä.

Itse kokeet olivat mielenkiintoinen kokemus. Tuomari osoittaa tieltä metsänreunaan tietyn alueen, ja koiran pitää itse löytää jälki alueelta. Mielenkiintoista oli se että kumpanakaan päivänä jäljellä ei ollut merkin merkkiä, piti vaan luottaa koiraan. Lauantain koe meni meiltä penkin alle. Olimme jo lähellä paikkaa missä laukauksensietotesti suoritetaan (n. 100 m ennen loppua) kun Raita päättäväisesti lähti kaksi kertaa seuraamaan polkua. Jopa niin päättäväisesti että luulin jo että se on jäljellä. Kaksi kertaa palautettiin, joten saimme 3. Palkinnon. Hauska erikoisuus Ruotsin jäljellä oli myös se että sorkka ei ollut mitenkään näkyvällä paikalla vaan se oli sidottu puuhun!

Sunnuntain jälki meni sitten enemmän Raidalle tyypilliseen tapaan. Se meni todella innokkaasti ja jälkitarkasti. Tuloksena siis avoimen luokan 1. palkinto eli ÖKL1 ja koska Raita on Suomen jälkivalio, valioitui se yhdellä ykkösellä Ruotsin valioksi :)

Kotiinpaluun jälkeen hieman huilia ja jatkoimme viikottaisia rallytreenejämme Haminan Seudun Seurakoirakerhon ryhmässä. Aloitimme ko. ryhmässä syyskuussa. Raita on todella oppivainen ja osaa jo jonkin verran mes-luokan juttujakin joten päätin ottaa härkää sarvista ja ilmoitin Raidan Mikkelin kisoihin 19.11.2017. Tuomarina oli Taru Leskinen ja rata oli tällainen:



Raita oli huippuhyvässä vireessä koska tein verkka-alueella sen kanssa jonkun verran ja palkkasin tennispallolla. Kun siirryimne radalle, Raita vaikutti tosi keskittyneeltä. Rata oli ihan simppeli, itse mietin muistanko kaikki ja tajuanko pitää remmin tarpeeksi löysällä koko ajan. Meidän rata meni super hyvin. Raita aiheutti yhden -1 KONTR-virheen kun hyppäsi minua kohti "istumisesta juosten"-kyltiltä lähtiessä. Itse taas aiheutin 2 x -10 TVÄ-virheet kun olin niin paniikissa etten tajunnut Raidan ennakoineen liikkeissä ja tehneen jotain ylimääräistä. Jos olisin ymmärtänyt uusia nämä, oltaisiin selvitty -6 pisteellä, mutta nyt tuli -20 pistettä :D. No, oppia ikä kaikki... Saatiin kuitenkin kasaan ALO-hyv. ja 79 pistettä.

Nyt meillä molemmat likat on juoksussa, joten seuraavat kisat ajoittunevat jonnekin joulukuulle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti