Tässä blogissa pääset seuraamaan Raita-tollerin kasvua pennusta isoksi koiraksi ja toivon mukaan myös harrastuskoiraksi.

maanantai 9. toukokuuta 2016

Suunnitelmissa pentue vuoden 2016 lopulla tai alkuvuodesta 2017 / We are planning a litter in the end of 2016 or early 2017

Suunnittelemme Raidalle pentuja loppuvuodeksi 2016 / alkuvuodeksi 2017.

Kävimme Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin maaliskuussa 2015. Olemme Novascotiannoutajat ry:n sitoumuskasvattajia ja olemme myös allekirjoittaneet Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Kennelnimianomuksemme on tällä hetkellä (9.5.2016) Suomen Kennelliiton käsiteltävänä.

Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia novascotiannoutajia, joilla on rodunomaiseen käyttötarkoitukseen sopiva ulkomuoto.

Myymme pentuja ainoastaan aktiivisiin harrastaviin koteihin. Tutustuthan ennen yhteydenottoa Novascotiannoutajat ry.:n pennunosto-oppaaseen ja ottaessasi yhteyttä olet valmis kertomaan itsestäsi ja mahdollisesta aiemmasta koirakokemuksistasi, sekä suunnitelmistasi harrastusten suhteen. Edellytämme myös, että kasvateillemme tehdään lonkka- ja kyynärkuvaus, sekä silmäpeilaus n. 1,5 vuoden iässä.

Odotamme Raidalle juoksua syys-lokakuun tienoille.

Ylpeänä esittelemme ensimmäisen suunnittelemamme pentueemme vanhemmat:


Isä:  SE VCH West Coast Tollers Vackre Frej "Lukas" SE36059/2012
Lonkat: A/A (indeksi Ruotsissa 108 05-09-2016)
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK.
PRA: B (terve kantaja)
DE (degeneratiivinen enkefalopatia): Clear (terve)
JADD (Juvenile addison's disease): Probable normal (terve)
50 cm, 22 kg

Tollingjaktprov (tollauskoe): 2xAVO 1 (ÖKL1, joista toinen KP:n kera), VOI1 (EKL1)
Viltspårprov (metsästyskoirien jäljestämiskoe): 2*AVO1 (kokeen paras koira 37:stä osallistujasta)
TOKO: AVO2
MH-luonnekuvattu (laukaus 1)
Hyväksytty BPH-testi
Koulutettu terapiakoira
Näyttelyt: Excellent+HP, CACIB
Tollarspecialen ROP-juniori 2013

Omistaja: Petronella Lindholm, Tukholma

Lukaksen blogi: http://perronella.wordpress.com


Emä: Tollerbay Storm Chasing "Raita" FI50632/13

                    


Lonkat: B/B (indeksi 105 maaliskuu 2015/March 2015)              
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK
PRA: A (terve vanhempien perusteella/by parentage)
CEA: A (terve)
DE (degeneratiivinen enkefalopatia): Clear (terve)
n. 47 cm/16 kg

MEJÄ: 2*AVO1, VOI1
TOKO: ALO2
MH-luonnekuvattu (laukaus 3)
Näyttelyt: ROP, SERT

Omistajat: Päivi & Susanna Kallström


Lukaksen omistajan Petronellan kuvaus Lukaksesta: "Lukas är en balanserad och lyhörd hund med stor arbetskapacitet och fokus i arbetet. Han är lättlärd och med hög samarbetsvilja. I vardagen är han trygg och lugn i olika miljöer och följer utan problem med på stan, tåg, buss och på café. Han är vänlig mot nya människor. Han är tidvis osäker i möte med nya hanhundar, det försvinner så snart de fått bekanta sig. Han tränas i jakt (retrieverarbete) är en duktig apportör på and- och gåsjakter. Han är tyst, följsam och uthållig. Han har erhållit 1:a pris i elitklass på tollingjaktprov, och 1:a pris i öppenklass viltspårsprov. Lukas är certifierad social tjänstehund, besökshund genom Svenska Terapihundskolan. Det innebär att han är lämplighetstestad, utbildad och godkänd för professionella besök inom vård och omsorg. Lukas har även använts i terapi när en psykolog behandlar hundfobi. Lukas har tävlat ett par gånger i lydnadsprov och har ett 2:a pris i lydnadsklass 2."

Raidan luonteesta: Raita on sosiaalinen, ystävällinen ja vilkas nuori narttu, joka tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien ja ihmisten, myös lapsien kanssa. Raita on toimintakykyinen ja rohkea, eikä se jää muistelemaan epämiellyttäviä kokemuksia. Raita on erittäin varma erilaisissa ympäristöissä, joten sen kanssa on helppo kulkea eri paikoissa. Raita pitää riistasta ja noutamisesta kovasti ja se ottaa riistaa spontaanisti. Olemmekin itsenäisen ja vilkkaan Raidan kanssa hioneet yhteistyökuvioita kuntoon ennen osallistumistamme taipumuskokeeseen. Raita on vahva ja tehokas uimari. Raita on luontaisesti tarkka jäljestäjä ja se käyttää pääsääntöisesti maavainua jäljestäessään. Saalisviettisenä koirana Raitaa on helppo palkata leikillä. Raita on todella nopea oppimaan.Odotan yhdistelmästä toiminnantarmoisia ja yhteistyöhaluisia koiria monipuoliseen harrastamiseen. Lukaksen odotan tasapainottavan Raidan itsenäistä ja kovahkoa luonnetta tuomalla miellyttämisenhalua ja ripauksen rauhallisuutta pentuihin. Ulkomuodollisesti odotan pentujen olevan keskivertotollereita. Valkoisia merkkejä lienee myös tulossa.
Etsin sijoituskotia narttupennulle sekä mahdollisesti myös urospennulle.
Tulevat pennut tulevat olemaan PRA:n suhteen terveitä (A) tai terveitä kantajia (B) eivätkä siis tule sairastumaan kyseiseen verkkokalvon etenevään surkastumaan. CEA:n (collie eye anomaly) suhteen pennut ovat terveitä (A) tai terveitä kantajia (B), eivätkä tule sairastumaan kyseiseen sairauteen. DE:n (degeneratiivinen enkefalopatia, tollereilla esiintyvä aivoperäinen sairaus) osalta pennut tulevat olemaan terveitä (clear). JADD:n (tollereilla esiintyvä nuoruusiän addisonin tauti) osalta pennut tulevat olemaan terveitä (probable normal) tai kantajia (carrier), mutta eivät tule sairastumaan kyseiseen sairauteen.

Pentueen sukutaulu: http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=776262
 
Mitä tarjoamme pennunostajalle: 

- Luovutamme pennut aikaisintaan 8-viikkoisina, rekisteröityinä, sirutettuina, madotettuina sekä eläinlääkärin tarkastamina. Pennut elävät kanssamme sisätiloissa ja tottuvat normaaleihin elämisen ääniin.
- Pentupaketin, joka sisältää kirjalliset hoito-ohjeet, ruokaa, lelun, pentudamin sekä taluttimen
- Liitän pennunostajan Novascotiannoutajat ry:n mikäli hän ei ole ennestään jäsen.
- Tolleri-infon
- Pennut tutustuvat riistaan jo pentulaatikossa
- Pentutreffejä ja koulutuksia
- Kasvattajan tuen sekä iloissa että suruissa


Mikäli olet kiinnostunut Raidan ja Lukaksen tulevasta pentueesta, ota yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää yhdistelmästä! Haluamme tutustua pennunostajaehdokkaisiin hyvissä ajoin etukäteen. Raitaan on mahdollista (ja erittäin suotavaa) tulla tutustumaan paikan päälle. Asumme Haminassa.

Susanna Kallström (also in English/på svenska): susannakallstrom@gmail.com tai 050 340 1353/+358503401353(iltaisin)

Päivi Kallström: paivi.kallstrom@outlook.com tai 050 325 7109

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, joka kyllä tuli näkyviin :) Ota ihmeessä yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse niin voimme keskustella pennun hinnasta tarkemmin jos se sinua niin mietityttää ;)

    VastaaPoista