Tässä blogissa pääset seuraamaan Raita-tollerin kasvua pennusta isoksi koiraksi ja toivon mukaan myös harrastuskoiraksi.

perjantai 5. elokuuta 2016

Kuulumisia

Kesä on kulunut vauhdilla! Tajusin juuri, että nyt onkin jo elokuu ja pikkuhiljaa voimme käydä odottelemaan Raitan juoksuja. Loppukesälle ja alkusyksylle onkin suunniteltu treffejä pennunostajaehdokkaiden kanssa. Ihanaa kun ihmiset ovat aktiivisia ja haluavat tulla Raitaa katsomaan. Edelleen minuun saa olla yhteydessä mikäli olet pennusta kiinnostunut :-)


Viime viikonloppu meillä olikin oikea aktiiviviikonloppu. Olin ilmoittanut Raidan sekä taippariin että MEJÄ-kokeeseen. Koekutsun tullessa hieraisin silmiäni pariin otteeseen; kyseessä olikin fasaanitaipparit. Raita on joskus aiemmin tutustunut fasaaniin ja tykästynyt siihen kyllä. Pieni paniikki nosti kyllä päätään ja sain onneksi Heidi V:ltä muutaman fasun. Sen kantamisessa ei ollut mitään ongelmia. Taipparit aloitettiin sosiaalisella käyttäytymisellä, josta sitten etenimme vesityöhön. Raidalle ei oltu koskaan muistaakseni ammuttu niin läheltä kuin nyt, mutta eipä se menoa haitannut "Syöksyy veteen. Nopea uimari" luki arvostelussa. Raita on pari vuotta sitten tehnyt kerran vesinoudot niin, että heitto tuli veneestä,  mutta eipä se venettäkään yhtään ihmetellyt :) Pääsimme siis ruutuun, johon tiemme päättyikin. Koska emme ole hirveästi heitelleet Raidalle treeneissä ruutuun lintuja, se tuntui olevan vähän pihalla hakutehtävästä noudettuaan nopeasti heittofasaanin. No, emme tästä lannistu, vaan hieman treenaamme hakua vielä ennen osallistumistamme uusiin taippareihin.


Meidän ollessa taippareissa Mikkelissä, Päivi ahkeroi MEJÄ-metsässä Miehikkälän Muurikkalassa. Kävimme torstaina etukäteen suunnistamassa jäljen, jonka Päivi sitten isäni kanssa veretti lauantaina, suuri kiitos molemmille aktiivisuudesta :) Itse päätin sunnuntaina jättää Raidan ohjaamisen Päiville, koska olin tulossa kipeäksi. Raita oli hienosti mennyt kaksi ensimmäistä osuutta täysin jäljen päällä, mutta katkokulmalla olikin sitten lauma villisikoja (niitä Muurikkalassa riittää :-D ) käynyt tonkimassa katkon ympäristöä ja se sotki Raidan pasmat. VOI 0 oli siis päivän laiha saalis. Nyt pitänee kyllä katkokulmaa treenailla hieman ennen tollerimejää, koska Raita on nyt kahdessa viimeisessä kokeessa ottanut hukan katkolta. Ja sitä se ei ole tehnyt koskaan aiemmin.


Onneksi viikonloppuun kuului myös hyviä tulosuutisia. Raidan sulhanen Lukas oli saanut tollauskokeesta (tollingjaktprov) toisen EKL1-tuloksensa eli VOI1-tuloksen. Nyt Lukaksella on mahdollisuus suorittaa käytännön metsästyskoe tollausvalion arvoa varten. Valionarvoa varten täytyy myös napata vielä viimeinen VOI1-tulos. Toivotaan, että se tulee heti Tollarspecialenissa nyt viikonloppuna. Grattis Lukas och Petronella!! On se Lukas vaan hieno :-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti