Tässä blogissa pääset seuraamaan Raita-tollerin kasvua pennusta isoksi koiraksi ja toivon mukaan myös harrastuskoiraksi.

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Raidasta eskarilainen

Raita aloitti koulun, tai oikeastaan eskarin viime viikoilla. Aloitimme KKS:n tokoeskarissa, jonka treenit pidetään maanantai-iltaisin hallilla. Viime kerralla kävin hätäisesti ennen treenejä ostamassa Raidalle takin, sillä pakkanen paukkui siellä kymmenen asteen tienoilla ja treeneissä varmasti tulisi vähän seisoskelutaukoja. Tottakaista käytiin Raidan kanssa ostamassa takki, johon jätettiin vähän kasvunvaraa niin että se varmasti käy tämän talven tarpeisiin.

Itse treenit meni mielestäni paremmin kuin hyvin. Olihan tämä Raidalle ensimmäinen tilanne niin, että paikalla oli useampia koiria, mutta niitä ei käyty tervehtimässä, eikä saanut leikkiä. Ihan pienestä pennusta asti aloitetut kontaktiharjoittelut kantoivat hedelmää ja Raitaa ei juurikaan muut koirat kiinnostaneet, vaan se piti hienosti minuun kontaktia. Otimmekin kontaktiharjoittelua, istumista, maahanmenoa, perusasentoa ja muutaman askeleen mittaisia seuraamispätkiä. Tykkäsin kovasti kouluttajan tarkasta ja innostavasta ohjaustyylistä ja saimme jokainen yksilöllistä palautetta tekemisestämme. Ainoastaan minä sain kesken treenin vähän palautetta, että minun pitäisi enemmän kaivaa sitä "tokominää" esiin ja koiran onnistuessa suorastaan ylitsevuotavasti kehua sitä ;)

Kotona ollaan sitten jatkettu Catin ohjeiden mukaisesti harjoittelemalla palautuksia lelujen, mm. pallon kanssa. Raita onkin jo oppinut, että kun tuo lelun, seuraa siitä automaattisesti uusi heitto. Makupalojen käyttö ei tunnu Raidalle sopivalta palautusten harjoittelussa, sillä muuten namit ovat kiinnostavampia ja noudettava esine saattaa tipahtaa suusta jo pari metriä ennen ohjaajaa. Toistaiseksi siis ollaan menty hyvinkin leikin varjolla ja tämä tuntuu tepsineen hyvin.

Eilen käytiin sitten taas mäyrispoika Velmun kanssa ulkoilemassa laavulla. Hassua, miten kaksi niin erityylistä koiraa löytää yhteisen sävelen niin pian, aika vallatonta meno taas välillä oli ;)

Kuva: Petri Hiironen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti