Tässä blogissa pääset seuraamaan Raita-tollerin kasvua pennusta isoksi koiraksi ja toivon mukaan myös harrastuskoiraksi.

torstai 27. maaliskuuta 2014

Kuulumisia

Tehosihan se, heti edellisen kirjoituksen jälkeen seuraavana päivänä viimeinen kulmuri oli kuin olikin lähtenyt, ei onneksi tarvinnut mennä eläinlääkäriin poistattamaan.

Raita täyttää kohta jo puoli vuotta! Kuun lopussa on eka pentunäyttely, johon olisin kyllä voinut treenailla vähän ahkeramminkin. Mutta kun aika on sujunut muiden, mun mielestä mielekkäämpien koiraharrasteiden parissa ;) Olen tässä edellisen päivityksen jälkeen tokoillut paljon Raidan kanssa, näyttänyt sille varista, treenaillut dameilla luovutuksia ja eilen tehtiin nyt sitten ekaa kertaa vähän pidempi jälki (n. 200 metriä) ja ikääkin sillä oli jo muutaman tunnin verran. Mietiskelin pitkään että uskaltaisinko jo tehdä jäljelle kulmamakausta, sillä Raita on tehnyt edellisillä jäljillä todella tarkkaa työtä. No, uskalsin (parempi mielestäni ennemmin että on fiksulle koiralle hieman haastetta, kuin että junnaa samanlaisilla pitkään) ja Raita meni maavainulla makaukselle, haisteli sen tarkkaan, sitten hieman yli, kääntyi ympäri ja annoin sitten kehoituksen etsiä jäljen. Pyörähti lopulta noin metrin rengastuksen makauksen ympärillä ja selvitti kulman :-). 2. osuuden se meni oikein mallikkaasti ja jälkitarkasti ja sorkkaa jäi haistelemaan. Vauhti oli todella sopivaa, rauhallista. Tosin, pidin jälkinarun kireällä koko ajan ja annoin Raidan työskennellä koko kuuden metrin narussa vasta 2. osuudella kun meno näytti niin varmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti