Tässä blogissa pääset seuraamaan Raita-tollerin kasvua pennusta isoksi koiraksi ja toivon mukaan myös harrastuskoiraksi.

perjantai 1. toukokuuta 2015

Kesä kolkuttelee jo ovella :-)

Raitan emäntä joutuu jälleen kerran pahoittelemaan laiskuuttaan blogin päivityksessä. Koiraharrastuksia tuntuu näin kesän korvilla olevan miltei joka ilta, joten töiden lisäksi ei paljon ole muuta ehtinyt puuhastella. Vietämme nyt ensimmäistä kevättä uudella asuinalueella ja ikäväkseni täytyy todeta, että täällä on punkkeja todella paljon :/ Liuoksesta huolimatta punkkeja on ollut kiinnittyneenä.

Olemme kevään mittaan olleet onnekkaita kun olemme Raitan emän omistajan kautta päässeet treenailemaan noutojuttuja hyvässä ja erittäin asiantuntevassa seurassa ja etenkin viretilan hallintaan ja tottelevaisuusjuttuihin olemme panostaneet.

Tokossa Raita on edistynyt tosi kivasti ja myös uuden avo-luokan liikkeetkin ovat suurimmaksi osin hyvällä tolalla. Elokuussa uusien sääntöjen tullessa voimaan on tarkoitus korkata kisaura tokossa.

Aloitimme uuden lajinkin, nimittäin rallytokon, muutamia viikkoja sitten. Kyse on viiden kerran alkeiskurssista. Laji on kyllä todella mielenkiintoinen ja Raitakin tykkää siitä. Nyt on jopa ohjaajakin oppinut juttelemaan koiralle, ensimmäisellä kerralla ohjaajalla taisi istua pieni tokopiru olkapäällä kun suusta tuli ainoastaan tiukat käskyt :-D

Viime viikonloppuna korkkasimme tämän kevään osalta MEJÄ-kokeetkin. Osallistuimme Iitissä Länkkäreiden kokeisiin 26.4. Jälkientekopäivä oli aurinkoinen mutta sunnuntaina vettä tulikin sitten taivaan täydeltä. Raita sai tuomariryhmänsä toisen jäljen. Nokka ei siinä kauan tuhissut, sillä jälki oli taputeltu 17 minuutissa tuomarin saatesanoilla: "Kyllä näkee että tässä on varmaan harjoittelua takana". No juu, jopa yksi jälki koko kevään aikana. Raita olisi saanut merkata toisen makuun selvemmin, nyt se lähinnä hidasti siihen. Sorkka oli niin ihana,ettei olisi aluksi huolinut multa palkkaa ollenkaan. Tuloksena Raitan 3. Kokeesta siis toinen AVO1-tulos pistein 47 ja siirto voittajaluokkaan. Erityisen tyytyväinen olin siihen, että pikku työmyyrä-Raitalla oli todella vahva motivaatio selvittää jälki. Nyt sitten vähän treenaillaan makuita ja katkoja (niitähän tein muutaman helpon jo viime vuonna). Tavallisia VOI-luokan kulmia olen tehnyt jo useamman kerran. Katsellaan sitten milloin ja missä korkataan VOI-luokka :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti