Tässä blogissa pääset seuraamaan Raita-tollerin kasvua pennusta isoksi koiraksi ja toivon mukaan myös harrastuskoiraksi.

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Menestyksekäs näyttelypäivä

Raitan emän omistaja Minna kyseli minulta huhtikuussa, että mentäisiinkö Elimäelle näyttelyyn toukokuun 16. päivä. Pohdin, että miksei voitaisi seuraksi lähteä. Raitahan on virallisissa näyttelyissä käynyt kerran, jotta saisimme kilpailuoikeuden MEJÄ:n VOI-luokkaan. Vielä kovin keskenkasvuisena se sai viime vuoden joulukuussa EH:n. Ajattelinkin, ettei meillä ole näyttelyihin hetkeen kovin kovaa kiirettä. Nyt kun pääsimme sitten MEJÄ:ssä VOI-luokkaan, ajattelin, että voisimme käydä hakemassa sen jälkivalion arvoon tarvittavan näyttelytuloksen ihan varmuudeksi.

Elimäelle oli ilmoitettu 3 tolleria, Raita, Raitan emä Rei ja Minnan toinen koira Zelda (Siipiveikon Viis Verijäljestä). Ennen tollerikehää pääsin kipaisemaan kierroksen veteraani-koikkerin kanssa PN-kehässä. Ko. koira oli ROP, onnea vielä omistajalle hienosta tulossaalista. :-)

Tollerikehässä Raita pääsi ensin estradille ja esiintyi hyvin. Liikkeessä oli kyllä virtaa niin, että jouduin vähän hillitsemäänkin sitä, mutta Raita seisoi paikallaan kuin patsas. Mitä nyt ehdin kuulla tuomarin (Paavo Mattila) arvostelua, vähän uumoilin että kyllä sieltä ainakin ERI tulee, mutta kaupan päällisiksi tuli myös SA.

Lennosta vaihdettiin koirat ja seuraavaksi menin kehään Zeldan kanssa. Zelda sai ERI:n, samoin kuten Reikin, ja lopulta järjestys meni niin, että Zelda ERI1 ja Rei ERI2, molemmat saivat SA:n. Tässä vaiheessa pitikin sitten pyytää koikkeri-ihminen apuun esittämään. Vähän funtsittiin etukäteen, että mitä jos kaikki saavatkin SA:n (meillä ei ole esittäjiä tarpeeksi), mutta onneksi tämä koikkeri-ihminen oli myös kokenut tolleri-ihminen, joten eipä meillä hätäpäivää :) Vielä kierros ympäri ja minulta varmaan leuka loksahti kymmenen senttiä alaspäin, kun tuomari tuli ROP-ruusukkeen kanssa kättelemään. Ensimmäinen Sertikin napsahti siis tilille. Zelda oli PN2 varasertillä ja Rei PN3 :-) Arvostelu oli minusta tosi hyvä: "Kaunis nuori narttu,jolla hyvät mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Erittäin hyvä kaula. Hyvin kehittynyt runko. Sopivasti kulmautuneet raajat. Erittäin hyvälaatuinen karva. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös."

Joten ehkä me voidaan joskus toistekin vielä käydä näyttelyssä :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti